22 C
De Bilt

Onderzoek energiezuiniger stadhuis Hoorn

Hoorn – Het Hoornse college wil onderzoeken hoe het stadhuis energiezuiniger kan worden. Op dit moment heeft het stadhuis energielabel G. Per 1 januari 2023 moeten kantoorpanden verplicht minimaal energielabel C hebben, en vanaf 2030 energielabel A. Het stadhuis energiezuiniger maken vraagt een grote investering. Daarom wil het college verschillende scenario’s onderzoeken, van een ingrijpende verbouwing tot nieuwbouw op een andere plek in de stad.

Energiezuiniger

Net als andere kantoorpanden moet het stadhuis in 2023 minimaal energielabel C hebben, en vanaf 2030 energielabel A. Op dit moment heeft het Hoornse stadhuis energielabel G. Bovendien voldoet het gebouw klimatologisch niet en is de inrichting van het gebouw gedateerd en niet passend bij de huidige manier van werken. Om in 2023 aan de wettelijke eisen te kunnen voldoen is een grote investering nodig. Daarom wil het college een onderzoek doen naar het beste toekomstscenario, variërend van een ingrijpende verbouwing tot nieuwbouw op een andere locatie. Dit met nauwe betrokkenheid van de gemeenteraad en de stad.

 

Het voorstel voor het onderzoek wordt op 18 september in de raadscommissie en op 25 september in de gemeenteraad besproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio