15 C
De Bilt

Kom ook langs op de Open Monumentendag

Medemblik – De gemeente Medemblik doet weer mee aan de jaarlijkse Open Monumentendag op zaterdag 10 september. Het thema van deze editie is ‘Duurzaamheid’. Van 11.00 tot 17.00 uur kunt u een kijkje nemen achter de voordeur bij meer dan 40 monumenten in de gemeente. Boerderijen, kerken, stations, molens, musea en nog veel meer! Toegang en activiteiten zijn gratis.

‘Duurzaam duurt het langst’ is de slogan van deze Open Monumentendag en is zeker van toepassing op de te bezichtigen monumenten. Vaak zijn deze monumenten veel ouder dan wijzelf zijn. Zij hebben hun duurzaamheid al bewezen. Wethouder Jeroen Broeders (Archeologie, erfgoeden monumenten) nodigt iedereen uit om de monumenten in de gemeente te bewonderen. ‘Deze dag biedt je iedere keer weer de kans om, als toerist in eigen land, allerlei prachtige monumenten te bezoeken. Gebouwen waar je misschien al tientallen jaren dagelijks langskomt, maar waar je nog nooit bent geweest’.

Open Monumentenkrant

Pak de fiets, de auto of laat u, gratis in de stad Medemblik, duurzaam verplaatsen door Citytours. U bent van harte welkom in veel monumenten, van het Hoedenmuseum ‘Zet ’m op’ in Andijk tot museumboerderij ‘Welgelegen’ in Wognum. Vergeet vooral niet te genieten van de verschillende activiteiten, doe bijvoorbeeld mee aan een rondleiding in de Bonifaciuskerk of op de stations van Medemblik en Twisk of bezoek de tentoonstelling fototoestellen in het Poldermuseum van Andijk.

Neem zaterdag 10 september de Open Monumentenkrant mee en stippel uw eigen route uit. De krant met het complete programma ontvangt u met de Medemblikker op 1 september. Online de route bekijken? Ga naar www.openmonumentendag.nl/comite/Medemblik.

Mogelijk gemaakt

Open Monumentendag Medemblik wordt georganiseerd door het Comité Open Monumentendag Medemblik (enthousiaste vrijwilligers van historische verenigingen). Deze dag wordt ook mogelijk gemaakt door de medewerking van trotse eigenaren/bewoners en gebruikers van de monumenten in de gemeente Medemblik. U bent van harte welkom op zaterdag 10 september 2022, 11.00 – 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio