15 C
De Bilt

Opnieuw bewijs van drugsactiviteiten bij controles van gemeente Medemblik

Op initiatief van de gemeente Medemblik zijn bij een integrale controle bij een opslagboxenlocatie in Zwaagdijk-Oost drugs gerelateerde artikelen aangetroffen. Drie opslagboxen stonden vol met nieuwe goederen zoals koolstoffilters, klimaatkasten, kweektenten, isolatiemateriaal, assimilatielampen en transformatoren. Hiermee kunnen hennepkwekerijen ingericht worden. De goederen zijn afgevoerd en met toestemming van de Officier van Justitie vernietigd. 

Ondermijning als prioriteit

Aanleiding voor de controle is dat de bestrijding van ‘ondermijning’ een van de belangrijkste prioriteiten is voor de gemeente. Wanneer de onderwereld gebruik maakt van de legale bovenwereld voor criminele activiteiten heet dat ondermijning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van legale bedrijfspanden voor het maken van illegale drugs. Hierdoor vervagen normen en neemt de veiligheid en leefbaarheid af.

Om deze ondermijning tegen te gaan voert de gemeente de controles bij panden uit. De controles hebben een preventieve werking en helpen bij de bewustwording onder inwoners, huurders en ondernemers. Bij deze controles is politie aanwezig (met speurhonden) en is er vooraf afstemming met de overheidsdienst en douane.

Vondst Zwaagdijk-Oost
Vondst Zwaagdijk-Oost – Foto: gemeente Medemblik_

Opnieuw drugs aangetroffen

Burgemeester Dennis Straat: “Nog maar enkele weken geleden troffen we bij een controle diverse hennep gerelateerde goederen en drugs aan. En nu is het opnieuw raak. Dit bewijst dat de aanpak en aandacht rondom ondermijning hard nodig is.”  

Vreemd verhaal? 

Inwoners die een vermoeden hebben van ondermijning kunnen daarvan een melding maken bij de politie (0900-8844). Liever anoniem? Dan kan men via Meld Misdaad Anoniem een melding doen; telefonisch via 0800-7000 of via het online formulier te vinden op www.meldmisdaadanoniem.nl.  Meld Misdaad Anoniem zorgt er vervolgens voor dat uw melding anoniem bij de juiste instantie terecht komt.   

Ook bij de gemeente kunnen inwoners vermoedens of signalen van fraude, illegale bewoning of andere vreemde zaken melden. Maakt u iets mee waar u een onderbuikgevoel aan overhoudt of herkent u een vreemd verhaal? Meld dit dan via vreemdverhaal@medemblik.nl  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio