12.7 C
De Bilt

Otto’s brug tussen 7 januari en 1 mei buiten gebruik

Hoorn – De kademuren rondom de Otto’s brug, tussen de Binnenhaven en Karperkuil, zijn aan vervanging toe. De werkzaamheden duren van 7 januari 2019 tot 1 mei 2019. Hierdoor verdwijnt de Otto’s brug tijdelijk. Fietsers en voetgangers worden omgeleid.

Werkzaamheden

Otto’s brug verbindt de Oude Doelenkade en de Slapershaven met het Baatland. De brug en kade zijn rond 1935 aangelegd. Na enkele renovaties, onder andere in de jaren zestig, zijn de kademuren rondom de Otto’s brug nu aan vervanging toe. Ook is renovatie noodzakelijk vanwege sterke slijtage van het staal. Na graaf- en sloopwerkzaamheden brengen we een nieuwe damwand en betonnen balk aan en worden de dekstenen gerenoveerd.

De brug wordt tijdelijk weggehaald en opgeslagen. Helaas bleken alternatieve opties, zoals een noodbrug, niet haalbaar. De werkzaamheden zijn bewust in de winterperiode gepland om de overlast te beperken. Na de renovatie van de kades kan de brug weer tientallen jaren mee.

Gevolgen

De brug wordt tijdelijk weggehaald en opgeslagen. Voor omwonenden en bezoekers van het gebied hebben de werkzaamheden deze gevolgen:

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen vanaf 7 januari via een omleiding over de ABC-weg naar de binnenstad of het Baatland. Vanaf 1 mei is de brug weer open voor voetgangers en fietsers.

Schepen

Schepen kunnen van 7 januari tot 1 april 2019, als de brug is teruggeplaatst, niet van de Binnenhaven naar de Karperkuil, en andersom, varen. Booteigenaren die toch in de winter willen varen, wordt geadviseerd een tijdelijke ligplaats in de Vluchthaven of op een andere locatie te zoeken. Vanaf 1 april is voor schepen de doorgang weer mogelijk.

Parkeren

Voor de parkeergelegenheid aan de Oude Doelenkade hebben de werkzaamheden nagenoeg geen gevolgen. De werkzaamheden vinden namelijk plaats vanaf een ponton in het water.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio