14.8 C
De Bilt

Oude hockeyvelden: verkoop grond aan Intermaris voor bouw 80 sociale huurwoningen

Hoorn – Een volgende stap is gezet in de ontwikkeling van de oude hockeyvelden (nu Zonnesteen). Donderdag 16 mei tekenden wethouder Marjon van der Ven, directeur Vastgoed Iphigenia Westphal en bestuurder Cees Tip, beiden van Intermaris, een koop-/ontwikkelovereenkomst.  

Met deze overeenkomst verkoopt de gemeente de grond aan Intermaris voor de bouw van 80 sociale huurappartementen.

Hockeyvelden

Op de locatie van de oude hockeyvelden wordt al volop gebouwd aan een nieuwe basisschool met sporthal en bijbehorende voorzieningen. Dit is het IKEC. Daarnaast heeft de gemeente eerder al ontwikkelaar VORM geselecteerd voor de bouw van 60 middeldure koopwoningen met een half verdiepte parkeergarage. De start bouw van deze woningen wordt voor de zomer van 2025 verwacht.

Start bouw oktober

Nu de grond voor de sociale huurappartementen is verkocht komt de realisatie van de woningen weer een stapje dichterbij. Eerder verleende de gemeente al de omgevingsvergunning voor de sociale huurappartementen. Intermaris hoopt dat de bouw van de appartementen in oktober van dit jaar start. De appartementen worden verdeeld over twee woontorens en worden naar verwachting begin 2026 opgeleverd.
Woningcorporatie Intermaris ontving voor het project een rijkssubsidie, de zogenaamde Start Bouwimpuls. Dit is een stimuleringssubsidie waarmee minister Hugo de Jong probeert om de bouw van woningen te versnellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio