14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Parkeerproblemen SV Westfriezen zijn verleden tijd

Hoorn – Sportvereniging SV Westfriezen beschikt sinds dit weekend over een groter parkeerterrein. Daarmee komt een eind aan de overlast door parkeren in de omgeving Julianalaan. Het nieuwe terrein biedt plaats aan 140 voertuigen.

Parkeerplaats goed bereikbaar

De parkeerplaats voor auto’s en motoren is bereikbaar vanuit Oostergouw, naast de GGD-testlocatie. Een speciale kiss & ride-rotonde is ingericht voor bezoekers die mensen wil ophalen of afzetten. Fietsen en scooters kunnen terecht bij de stallingen aan de Wilhelminastraat.

Meer ruimte voor omwonenden en gebruikers

Wethouder Kholoud al Mobayed is verheugd met het afronden van de werkzaamheden: “Het was bestuurlijk gezien een uitdaging. Daarom ben ik des te blijer dat we nu de werkzaamheden hebben afgerond nog voordat alle corona-restricties zijn opgeheven. Er is nu meer ruimte voor omwonenden en gebruikers om te parkeren, en de Rozenbuurt is beter toegankelijk.”

Tijdelijke onderbreking

De aanleg van de parkeerplaats was in augustus bijna afgerond, toen de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord het werk liet stilleggen. De projectontwikkelaar VOF Rozenbuurt wilde een woonwijk aanleggen, maar had hiervoor geen ontheffing gevraagd in het kader van de Wet Natuurbescherming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio