15 C
De Bilt

Reisdocumenten en rijbewijs gratis bij u thuisbezorgd

Gemeenten Heerhugowaard en Langedijk bezorgen vanaf vandaag gratis het door u aangevraagde reisdocumenten of rijbewijs bij u thuis, op het werk of op elke andere door u gewenste locatie in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). AMP Groep bezorgt de documenten namens de gemeente op een door u gewenst moment, óók ’s avonds en in het weekend.

Dienstverlening sterk uitbreiden

Verantwoordelijk wethouder Bert Fintelman: “De gemeente breidt de dienstverlening sterk uit en het thuisbezorgen van gemeentelijke documenten is één van deze nieuwe diensten. We zijn het onze inwoners verplicht om het regelen van dit soort documenten zo gemakkelijk mogelijk te maken.” Vanaf 1 januari 2022 willen gemeenten Langedijk en Heerhugowaard als nieuwe gemeente Dijk en Waard nog meer diensten online gaan aanbieden. Natuurlijk blijft een fysiek bezoek aan de balie in het gemeentehuis ook mogelijk als daar behoefte aan is.

Zelf uw bezorgmoment kiezen

Binnen vijf dagen na de aanvraag van het document ontvangt u een e-mail en sms zodra het gereed is. Via mijnafspraak.nl kunt u vervolgens kiezen waar en wanneer u het bezorgd wilt hebben. Een dag voor de afspraakdatum krijgt u ‘s avonds bericht met een tijdvenster van twee uur waarin de AMP Groep-medewerker langskomt. U kunt op de dag van de afspraak rond 7.30 uur zien welke medewerker er langskomt en zodra de bezorger onderweg is ontvangt u een bericht met de geschatte aankomsttijd. De medewerker controleert bij aankomst uw identiteit aan de hand van het nieuwe document en overhandigt u het product. Indien van toepassing neemt de medewerker het oude document in en maakt dit in uw bijzijn ongeldig.

Ook zonder internet reisdocumenten thuis

Wie niet beschikt over een internetverbinding kan nog steeds zijn product laten bezorgen. In dat geval wordt u binnen vijf werkdagen na uw aanvraag gebeld om een afspraak te maken. Bezorging is niet mogelijk bij een spoedaanvraag of als het oude paspoort of identiteitskaart een geldig visum bevat dat u nog wilt gebruiken. In deze gevallen haalt u uw paspoort en identiteitskaart af bij het gemeentehuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio