20 C
De Bilt

Rouwwandelingen in gemeente Medemblik

Op vrijdag 6 oktober start in gemeente Medemblik de wandelgroep In rouw ontmoeten. Deze wandelgroep is speciaal bedoeld voor mensen die een partner of naaste zijn verloren. Inwoners uit gemeente Medemblik die verlies hebben ervaren, zijn zeer welkom om aan de wandelgroep deel te nemen.

Ervaringen uitwisselen

De wandelgroep In rouw ontmoeten wordt georganiseerd door het maatschappelijk werk van de gemeente Medemblik. Al wandelend met lotgenoten kunnen deelnemers ervaringen en herinneringen uitwisselen. De rouwwandelingen vinden plaats onder begeleiding van een maatschappelijk werker. Hij of zij wandelt mee, gaat in gesprek en draagt onderwerpen aan rondom rouw.

Niet alleen rouwen

De rouwwandelingen zijn al drie keer eerder georganiseerd en goed ontvangen. Wethouder Yannick Nijsingh van gemeente Medemblik vindt het belangrijk dat dit soort activiteiten in de gemeente wordt georganiseerd. “Het is niet altijd makkelijk om over het verlies van een dierbare te praten. Eerdere deelnemers aan de wandelroep hebben ervaren dat ze niet alleen staan in hun verlies. En dat praten met iemand die hetzelfde is overkomen, helpt. De herkenning zorgt voor wederzijds begrip.”, aldus Nijsingh.

Wanneer?

Op vrijdag 6 oktober gaat de wandelgroep voor de vierde keer van start. Er zijn zes wandelingen op de vrijdagen gepland: 6, 13, 20 en 27 oktober, 3 en 10 november. Alle wandelingen starten om 10.00 uur in Medemblik stad. De wandelingen door de natuur zijn ongeveer vijf kilometer. Na afloop kunnen deelnemers – naar eigen behoefte – napraten in een nabijgelegen café met koffie en/of thee.

Aanmelden

Deelname aan de wandelgroep is gratis. Koffie en thee zijn op eigen kosten. Wie zich wil aanmelden, kan een e-mail sturen naar: maatschappelijkwerk@medemblik.nl
Voor meer informatie kunnen inwoners bellen met het maatschappelijk werk van gemeente Medemblik: (0229) 85 60 00 – optie 1 en vragen naar Inge Kaandorp of Lavina Hof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio