14.5 C
De Bilt

Samenkomst straatfeest De Goorn zaterdag beëindigd

De Goorn – Burgemeester Bonsen riep inwoners uit De Goorn op om zich aan de geldende coronaregels te houden, ook tijdens het weekend waarin eigenlijk kermis zou plaatsvinden. Helaas gaven inwoners geen gehoor aan deze oproep. Een grote groep inwoners verzamelde zich aan de dorpsstraat om hier kermis te vieren. Na meerdere keren waarschuwen, is de samenkomst rond 21:00 uur door de politie beëindigd.

Zwaar teleurgesteld over inwoners De Goorn

“Het stelt mij ontzettend teleur dat inwoners zich toch verenigd hebben”, meldt burgemeester Bonsen. “De politie heeft aanwezigen meerdere keren verzocht om weg te gaan. Dit gebeurde niet. Toegangswegen werden afgesloten om de toestroom te beperken. Uiteindelijk heeft de politie het straatfeest kunnen beëindigen.”

Feestganger leken uit op escalatie

“Vanaf het moment dat bekend werd dat er tegen de regels in een straatfeest zou worden gehouden in de Goorn, hebben wij geprobeerd in contact te komen met de organisatoren”, vervolgt Bonsen. “Dat is niet gelukt. Vervolgens hebben we vandaag het gebied de hele dag in de gaten gehouden en is er geprobeerd om mensen te bewegen naar huis te gaan. Alle inspanningen zijn er op gericht om escalatie te voorkomen. Helaas was toch een inzet van de politie nodig.”

Volhouden

Burgemeester Bonsen is als burgermoeder verantwoordelijk voor de veiligheid in Koggenland. Daarom wordt er gehandhaafd als er tegen de regels in evenementen plaatsvinden. “Dit soort situaties wil ik te allen tijden voorkomen”, zegt Bonsen. “Ik roep inwoners dringend op om hun gezond verstand te blijven gebruiken. Het einde van de crisis is in zicht, we moeten met elkaar nog even volhouden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio