14.5 C
De Bilt

Subsidiepot energiebesparende maatregelen halverwege

Drechterland – Tot nu toe hebben bijna 70 woningeigenaren een subsidieaanvraag ingediend om energiebesparende maatregelen aan hun huis te verrichten. De gemeente Drechterland heeft dit jaar een subsidiebedrag van € 80.000 subsidie beschikbaar gesteld voor particuliere huiseigenaren met een bestaande woning. Er resteert nog een budget van ruim € 45.000 waar particulieren gebruik van kunnen maken. 

Ook bodemisolatie

Onlangs is besloten om ook voor bodemisolatie subsidie mogelijk te maken. Verder is subsidie mogelijk voor dak-, vloer-, spouwmuur- en paneelisolatie, isolatie massieve muur en HR ++ glas. De isolatie moet aan bepaalde waardes voldoen. De subsidie bedraagt 15% van de kosten van materiaal, installatie en BTW en bedraagt maximaal € 1.000,– per adres. Doe-het-zelfisolatie valt niet onder de subsidieverordening. De subsidie moet aangevraagd worden voordat de maatregelen worden getroffen. En op is op!

Hoe werkt dat?

Energiebesparende maatregelen kunnen de energierekening flink omlaag brengen. Dit levert een leuke besparing en een duurzaam en comfortabel huis op. Maar welke maatregelen kun je allemaal nemen en hoe werkt dat? Levert het dan ook meteen een besparing op? Antwoorden op deze vragen staan op www.duurzaambouwloket.nl. Via deze website worden woningeigenaren en huurders geïnformeerd en geadviseerd over alle mogelijke maatregelen

Aanvraagformulier

Het aanvraagformulier, de Verordening en een toelichting is terug te vinden op de website van de gemeente Drechterland (https://www.drechterland.nl) Voor meer vragen kunt u telefonisch contact opnemen met het subsidie-informatiepunt van de Regionale Uitvoeringsdienst  NHN via telefoonnummer: 088-1021398 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio