8.3 C
De Bilt

Vrijheidstour toneelvereniging Schakels ook met coronaproof versie uitgesteld

Opmeer -Afgelopen week heeft Toneelvereniging Schakels, besloten dat zij de Vrijheidstour ”Morgen praten we verder.. “, opnieuw uit moeten stellen tot oktober. Ondanks dat hen gelukt was om een coronaproof theaterproject op te zetten, mogen er op dit moment geen evenementen georganiseerd worden, hoe veilig de opzet ook is. De gemeente kan hen geen toestemming verlenen door de besluiten van het Rijk.

Vrijheidstour naar oktober

Daarom is ervoor gekozen om de Vrijheidstour te verplaatsen naar het tweede en derde weekend van oktober. Dit in de hoop dat de maatregelen dan flink versoepeld zijn, immers iedereen zou tegen die tijd gevaccineerd kunnen zijn. De tour kan dan heel mooi worden neergezet door gebruik te maken van de donkere avonden. Ook wordt er gehoopt dat het publiek weer uit de auto kan stappen, waardoor er nog meer theatrale mogelijkheden zijn.

Blijven rekenen op steun publiek

De toneelvereniging hoopt van harte dat iedereen het project willen blijven steunen, ondanks de vele malen uitstel. Flexibel meebewegen is voor de vereniging geen probleem, met de creativiteit van het team lukt hen dat prima. De maatregelen bieden helaas minder flexibiliteit, ondanks de veilige opzet die gekozen is, dus daar moeten de enthousiaste spelers zich helaas bij neerleggen.

Niet stilzitten

Stil zitten doen ze zeker niet. De komende maanden blijven ze online repeteren en gaan zij offline buiten repeteren zodra het kan. Ze kijken nu echt uit naar het opvoeren van de Vrijheidstour ”Morgen praten we verder.. “ in oktober van dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio