17.2 C
De Bilt

Met watertappunt bevordert basisschool de Idenburg in Andijk gezonde leefstijl

Op maandag 13 november werd het watertappunt op basisschool de Idenburg in Andijk officieel in gebruik genomen. Wethouder Yannick Nijsingh en schoolleidster Dieneke Mulder waren aanwezig bij de feestelijke opening. Het tappunt maakt deel uit van de gezonde initiatieven van de school en haar leerlingen.

Watertappunt

Het watertappunt is begin oktober geplaatst en sindsdien in gebruik. Het tappunt staat niet alleen ter beschikking voor de schoolkinderen, maar ook voor voorbijgangers en omwonenden. Tijdens de officiële opening benadrukte wethouder Nijsingh het belang van voldoende water drinken en moedigde de aanwezige kinderen aan om hier actief gebruik van te maken. Het tappunt werd symbolisch ingewijd door enkele bidons te vullen, een handeling die met enthousiasme werd uitgevoerd door wethouder Nijsingh. De feestelijke gelegenheid werd afgesloten met een spetterende waterdans.

JOGG Medemblik

JOGG Medemblik juicht de toename van watertappunten op scholen toe. Lisette Boon, JOGG-regisseur, benadrukt: “Scholen dragen met watertappunten bij aan het bevorderen van een gezonde leefstijl bij de jeugd.” Als JOGG-gemeente zet Medemblik zich sterk in voor een gezonde leefomgeving voor de jeugd. Onlangs opende de gemeente drie watertappunten, waaronder De Bangert in Andijk en De Schelp in Wervershoof, met deels subsidie van Univé.

Tijdens de opening werd niet alleen het tappunt gevierd, maar ook werd een langdurige overeenkomst tussen de gemeente Medemblik en JOGG (Gezonde jeugd, gezonde toekomst) getekend. Deze langdurige samenwerking met JOGG is een stap in de richting van preventieve maatregelen om de gezondheid van de jeugd te bevorderen. Door zich in te zetten voor gezonde initiatieven en programma’s draagt de gemeente bij aan het voorkomen van eventuele gezondheidsproblemen nog voordat ze zich voordoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio