16.6 C
De Bilt

Tijdens Week tegen Eenzaamheid: Aandacht voor ‘Eet en ontmoet’

Hoorn – Tot en met 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. In Hoorn vragen we in deze week aandacht voor het mooie initiatief ‘Eet en ontmoet’.

Samen tegen eenzaamheid

‘Eet en ontmoet’ is ontstaan als initiatief van een inwoner. Zij kookt voor wijkgenoten van 55 jaar en ouder die normaal gesproken alleen eten. Iedere twee weken komen ze bij haar thuis om samen gezellig te eten. Het initiatief wordt ondersteund door WonenPlus van MEE & de Wering. Inmiddels zijn er zo’n vijftien gastvrouwen en -heren in verschillende wijken in Hoorn die haar voorbeeld hebben gevolgd. Daarnaast is een inwoner met het initiatief ‘Koffie en ontmoet’ gestart. Dat is ‘s ochtends voor dezelfde doelgroep, samen koffie drinken bij iemand thuis.

Wethouder Karin Hakhoff: ‘Eet en ontmoet’ blijkt in een grote behoefte te voorzien. De gasten en de gastvrouwen en -heren zijn allen heel enthousiast. Het is een goed recept voor gezellig samenzijn en om nieuwe mensen in je wijk te leren kennen. In de Week tegen Eenzaamheid informeren we mensen over de verschillende mogelijkheden die er zijn om op een leuke manier nieuwe mensen te leren kennen. En ook hopen we nog meer inwoners te enthousiasmeren om te koken voor buurtgenoten en deze thuis te ontvangen.’

Meer informatie

Bent u alleenstaand en 55-plus en wilt u ook gezellig een keer mee eten of koffie drinken? Neem dan voor meer informatie contact op met Marina Huijsen van MEE & de Wering: m.huijsen@meewering.nl of 088-00 75 140. Gasten betalen voor het eten een eigen bijdrage van 7,50 euro. Als dat niet mogelijk is, dan kan dat betaald worden uit een hiervoor bestemd budget.

Vindt u het leuk om gastvrouw of gastheer te worden? Neem dan ook contact op met Marina Huijsen van MEE & de Wering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio