14.2 C
De Bilt

Westfriese duurzame doeners gezocht

Drechterland – De Westfriese gemeenten zijn op zoek naar duurzame doeners. In de week van 8 oktober organiseren de Westfriese gemeenten een digitale duurzame huizenroute. Inwoners die hun woning hebben verduurzaamd en buurtgenoten daarover willen vertellen, kunnen zich nu aanmelden voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren.

Duurzaam wonen

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen. Zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen willen de gemeenten vertellen. Om andere inwoners uit de regio te inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan.

Gluren bij Duurzame Buren

Na de succesvolle eerste Westfriese editie in september 2020 en een editie afgelopen juni in regio Alkmaar, volgt dit jaar een nieuwe Westfriese editie van het evenement. In de week van 8 oktober 2021 kunnen inwoners digitaal binnenkijken bij duurzame buren. Geheel coronaproof bezoekt de groene reporter iedere dag een inwoner uit een andere gemeente. Met vooraf opgenomen rondleidingen en een live vragenuurtje worden de kijkers meegenomen. Teruggluren naar de vorige livestreams kan via www.duurzaambouwloket.nl/gluren-terugblik.

Aanmelden

Inwoners die de eerste duurzame stap hebben gezet of juist al aardgasvrij of energieneutraal wonen, worden opgeroepen hun verhaal te delen. Aanmelden is nu mogelijk via www.odnhn.nl/inwoners/gluren.

Westfriese Organisatie

Dit evenement is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Voor vragen over het evenement kan contact worden opgenomen met Jenneke Spijkstra via j.spijkstra@odnhn.nl 0f 088 1021 300.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio