27.9 C
De Bilt

Wethouder Axel Boomgaars van gemeente Hoorn in de finale beste jonge bestuurder

Wethouder Axel Boomgaars, van de gemeente Hoorn is genomineerd voor beste jonge bestuurder van Nederland in de categorie jonger dan 40 jaar.

Het juryrapport over de wethouder

‘Boomgaars wordt gezien als een enthousiaste en toegankelijke wethouder met verstand van zaken. Hij heeft vanaf dag één een grote inzet en betrokkenheid laten zien, wat maakt dat hij in korte tijd middenin de stad staat en vertrouwen wint. Stemmers waarderen zijn gevoel voor humor, deskundigheid en eerlijkheid. Hij wordt beschreven als een goede debater die begrijpelijke taal spreekt. ‘Een aanwinst voor de stad’, aldus een stemmer.’

Selectie en onderzoek

Al sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Circa 1.400 lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten aan het einde van het jaar de selectie. Zij beantwoordden vragen als: Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is.

Wethouder Axel Boomgaars
Wethouder Axel Boomgaars – Foto: Hélène de Bruijn Fotografie

Axel Boomgaars voelt zich vereerd

‘Ik voel me enorm vereerd dat ik genomineerd ben voor deze titel. Tot juni was ik wethouder in de kleine gemeente Ouder-Amstel. In heel het land staan kleine gemeenten onder druk en boksen ze vaak boven hun gewicht. In juni ben ik aan de slag gegaan als wethouder in de gemeente Hoorn. Hier is het al gelukt 1.5 miljoen vrij te spelen aan extra ondersteuning voor mensen met een bescheiden inkomen, zijn we via de Poort van Hoorn hard aan het werk om betaalbare woningen toe te voegen en probeer ik vanuit mijn portefeuille cultuur die sector in Hoorn weer een boost te geven na de coronajaren.

Sinds een aantal weken woon ik ook in de Kersenboogerd samen met mijn vriend Jesper, en we voelen ons hier erg welkom. 2022 was dat betreft een mooie achtbaan. 2023 begint op deze manier al fantastisch, maar dat dit jaar sowieso mooi gaat worden is een feit, er is namelijk een kindje op komst.’

Stemmen op kandidaten

Via www.bestebestuurder.nl kan het publiek een stem uitbrengen op de kandidaten. Wij hopen natuurlijk dat onze wethouder Axel Boomgaars wint!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio