14.5 C
De Bilt

Wethouder Zijlstra ondertekent JOGG contract met plaatselijke Albert Heijns

Uithoorn – Wethouder Ria Zijlstra heeft op woensdag 4 oktober namens de gemeente Uithoorn in het kader van het programma  JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) een convenant ondertekend met Albert Heijn Zijdelwaard en Albert Heijn Jos van den Berg .Namens Albert Heijn Zijdelwaard vond de ondertekening plaats door Luuk Koole en namens Albert Heijn Jos van den Berg Patrick van der Helm.

Convenant

In het convenant is vastgelegd dat de plaatselijke Albert Heijns gratis fruit leveren aan de scholen, maatschappelijke organisaties en sportverenigingen tijdens bijvoorbeeld sportdagen.  De beide Albert Heijns vragen een maatschappelijke tegenprestatie aan de kinderen voor het gratis fruit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onkruid wieden op een schoolplein, het lappen van de ramen bij de buren en het wandelen met een inwoner van een verzorgingstehuis.

Naast Albert Heijn nemen ook Zorg en Zekerheid, de AKU, Amstelhof, Videt en JOGG-scholen als partner deel aan JOGG.

Uithoorn sinds 2014 JOGG-gemeente

Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. Kinderen met overgewicht zitten vaak niet lekker in hun vel. Ze zijn minder fit dan hun leeftijdsgenoten, worden vaker gepest en krijgen later vaak te maken met fysieke problemen.  Inmiddels heeft meer dan de helft van de volwassen inwoners van de gemeente Uithoorn overgewicht. Het is dus zaak dit probleem zo vroeg mogelijk aan te pakken. Daarbij is het niet alleen belangrijk dat het kind zelf bereikt wordt, maar met name de omgeving.

Samen met gemeenten, het bedrijfsleven en publieke organisaties oefent JOGG daarom vanuit overkoepelend perspectief invloed uit op de omgeving -thuis, school, de buurt etc- van het kind.

 

Wat is de norm?

Wat is thuis de norm als het gaat om groente eten? Wat krijgen kinderen mee in hun broodtrommeltje naar school? Bewegen ze wel genoeg en wat zien ze in de media allemaal over eten? En als een kind lekker gesport heeft; staan er dan vervolgens snacks uit de frituur op het menu van de sportkantine? Plaatselijke JOGG regisseurs oefenen hier invloed op uit. Zij zorgen voor meer draagvlak in de politiek en bevorderen de publiek private samenwerkingen. De JOGG-regisseurs voor de gemeente Uithoorn zijn Nick Braakman en Milou van der Hoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio