14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Uitreiking zilveren Vrijwilligersspeld aan Lucy Takken

Enkhuizen – Op 16 februari ontving mevrouw Lucy Takken de zilveren Vrijwilligersspeld voor haar verdiensten als vrijwilligster voor het flessenscheepjesmuseum in Enkhuizen. Tijdens de uitreiking van de vrijwilligersspelden in januari van dit jaar tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst was mevrouw Takken er niet bij. Daarom verrasten wethouders Wim Hoogervorst, Win Bijman en burgemeester Eduard van Zuijlen van de gemeente Enkhuizen de vrijwilligster toen zij hen een rondleiding gaf door het museum.

Vrijwilligersspeld

Wim Hoogervorst: ’Mevrouw Takken is al ruim 25 jaar vrijwilliger. Ze ontvangt en begeleidt bezoekers van het Flessenschepjesmuseum, als een rots in de branding. Ik ben bijzonder trots op haar én al onze andere vrijwilligers in Enkhuizen. Zij zijn de Haarlemmer olie in onze lokale musea, verenigingen en clubs.

Burgemeester van Zuijlen: ‘Ik vond het een leuk museum. Verrássend wat er allemaal achter de deur staat. Ook leuk voor kinderen om met een loep naar de scheepjes te kijken en te onderdekken wat erin de flessen zit. Er is een soort vragenkaart waarin ze op zoek moeten gaan in het museum naar de verschillende dingen in de flessen. Een tip voor vaders, moeders, opa’s en oma’s om hier binnenkort eens heen te gaan.’

Win Bijman vult aan: ‘En als je een museumjaarkaart hebt, kun je er ook met korting naar toe!’ Het Flessenscheepjesmuseum kan nieuwe vrijwilligers gebruiken, dus als je interesse hebt, meld je bij mevrouw Takken.’

Flessenscheepjesmuseum

In het flessenscheepjesmuseum vind je op dit moment ’s werelds meest grootste collectie: ruim duizend flessen uit verschillend periodes en delen van de wereld.

Zuiderspui 1, Enkhuizen
www.flessenscheepjesmuseum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio