15.6 C
De Bilt

30 nieuwe Nederlanders in Midden-Groningen

Op woensdag 29 maart zijn 30 inwoners van Midden-Groningen in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand officieel Nederlander geworden door naturalisatie. Ze ontvingen het ‘Bewijs van verlening van het Nederlanderschap’ uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Nieuwe Nederlanders

De nieuwe landgenoten komen uit Syrië, Armenië, China, Somalië, Turkije, Roemenië en Brazilië. De naturalisatieceremonie is het laatste stukje van het proces om Nederlander te worden. Tijdens de bijeenkomst vertelt de burgemeester over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. De betrokken inwoners leggen een eed of belofte af. Hiermee beloven ze om de rechten en vrijheden te respecteren die horen bij het Nederlanderschap en de plichten te vervullen.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ik had opnieuw de eer om aan 31 inwoners van de gemeente Midden-Groningen namens de koning het Nederlanderschap te geven. Dit is niet alleen symbolisch, maar het is ook een belangrijke mijlpaal in het leven van de mensen die deze stap zetten. Ze mogen hierdoor volledig meedoen in de samenleving, bijvoorbeeld stemmen en ieder beroep uitoefenen. Ik wil onze nieuwe landgenoten feliciteren en moedig hen aan om actief deel te nemen aan onze samenleving”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio