2.1 C
De Bilt

Aanleg glasvezelkabel in Pekela loopt vertraging op

De aanleg van glasvezelkabel in de gemeente Pekela loopt vertraging op. De hoofdkabels blijken niet aan de kwaliteitseisen te voldoen. Glasvezel Pekela, dat verantwoordelijk is voor de aanleg, kiest er voor om nieuwe hoofdkabels aan te laten leggen.

Dat betekent dat in Nieuwe Pekela de werkzaamheden tot drie maanden vertraging kunnen oplopen. Daar moeten de inmiddels aangelegde hoofdkabels eerst worden verwijderd voor de nieuwe kabels weer in de grond kunnen.

Werk aanleg glasvezel Oude Pekela

In Oude Pekela moeten de werkzaamheden 4 tot 6 weken worden opgeschort. Daar hoeven alleen de nieuwe hoofdkabels worden gelegd. De hoofdkabels zijn eind december beschikbaar. De werkzaamheden in Boven Pekela schuiven hierdoor ook een maand naar achteren.

Volgens Glasvezel Pekela is het niet nodig om op grote schaal straten en stoepen weer open te graven. De nieuwe hoofdkabels worden op een aantal strategische plekken de grond in geschoten. Woordvoerder Peter van der Veen van de organisatie: ‘We vinden het supervervelend voor de inwoners. Maar het allerbelangrijkste is dat de kwaliteit van ons netwerk voorop staat.’ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio