15.1 C
De Bilt

Behoud sportcomplex De Hardenberg is gezamenlijke ambitie door burgerinitiatief

Dinsdag 17 januari tekenden André Hateboer van de Stichting MFC De Hardenberg en burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt een intentieverklaring.

Intentie voor De Hardenberg

De gemeente Oldambt en de stichting hebben de gezamenlijke ambitie het sportcomplex De Hardenberg als burgerinitiatief te behouden. De gemeente ondersteunt de Stichting, voor een nog vast te stellen periode, bij het verder ontwikkelen van haar plannen om het sportcomplex over te nemen en het – zonder structurele hulp van de gemeente – zelfstandig te exploiteren. Ook krijgt de Stichting eenmalig 5.000 euro om voorbereidingskosten te dekken. Partijen streven naar afstemming en samenwerking en verwachten geen concurrentie van elkaar.

Ondertekening burgerinitiatief
Ondertekening burgerinitiatief – Foto: gemeente Oldambterg

Van teleurstelling naar daadkracht

Burgemeester Sikkema: “Het besluit om het complex te sluiten, was teleurstellend voor de gebruikers en de omgeving van het sportcomplex. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe de stichting MFC de Hardenberg deze teleurstelling heeft weten om te buigen naar daadkracht voor het behoud van het sportcomplex als burgerinitiatief. Met het tekenen van de intentieverklaring spreken we dezelfde ambitie uit, het sportcomplex behouden als burgerinitiatief.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio