11.6 C
De Bilt

Gemeente ondersteunt bij nieuwe locatie kledingbank Maxima

Sappemeer Kledingbank Maxima is een winkel waar mensen met een laag inkomen gratis kleding kunnen krijgen. Op dit moment zit de winkel in het Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen (BWRI) aan de Molenraai in Sappemeer. Vanwege nieuwbouw wordt dit pand gesloopt en moet de kledijbank verhuizen naar een andere locatie. De gemeente heeft samen met Maxima een nieuwe plek gevonden in een pand aan de Vosholen 117 in Sappemeer. Omdat de kledingbank extra geld nodig heeft voor de huisvestinglasten van deze locatie ondersteunt de gemeente hierbij.

Kledingbank Maxima

Kledingbank Maxima is een belangrijke partner voor de gemeente. Jaarlijks bezoeken meer dan 1000 inwoners de winkel voor gratis (kinder-)kleding. Daarnaast biedt de Kledijbank vanuit de participatiewet werkplekken voor inwoners met een bijstandsuitkering.

Samen met de Kledingbank heeft de gemeente gezocht naar een nieuwe locatie. Vanwege de krappe vastgoedmarkt met hoge huurprijzen bleek dit erg lastig. De gemeente heeft onderzocht of er binnen haar eigen vastgoed ruimte beschikbaar was voor de kledingbank. Dit bleek helaas niet het geval. Vrijkomende schoollocaties bleken ook niet geschikt. Deze gebouwen zijn vaak verouderd en bij meerdere schoollocaties wordt samen met de omgeving gesproken over een nieuwe bestemming. Uiteindelijk is op de particuliere verhuurmarkt een nieuwe locatie gevonden voor de bank.

Er is extra geld nodig voor de huisvestingslasten van deze nieuwe locatie. De Kledingbank kan deze lasten niet dragen. Omdat de gemeente het belangrijk vindt dat inwoners met een laag inkomen gebruik kunnen blijven maken van deze voorziening ondersteunt zij bij het dragen van de huisvestingslasten.

Wethouder Evert Offereins: “Voor de langere termijn streven we naar een duurzame oplossing voor de huisvesting van maatschappelijke organisaties. Ze spelen een belangrijke rol in de gemeentelijke aanpak van armoede en schulden. Passende huisvesting is cruciaal om hun activiteiten te kunnen uitvoeren”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio