21.8 C
De Bilt

Input van inwoners gevraagd voor de woonvisie van de gemeente Westerwolde

In 2025 komt de gemeente Westerwolde met een nieuwe woonvisie. Hierin staat beschreven hoe de gemeente ervoor zorgt dat inwoners goed kunnen wonen in Westerwolde. De woonvisie is dus belangrijk voor de toekomst van inwoners. Daarom roept de gemeente hen op mee te denken.

Input geven via maptionnaire

Inwoners kunnen hun input geven via een zogenaamde ‘maptionnaire’. Dit is een enquête die gekoppeld is aan een kaart. Zo kunnen inwoners heel gericht aangeven wat zij belangrijk vinden in hun woonomgeving. De vragen zijn opgedeeld in twee categorieën: vragen over de woonwensen van de inwoner zelf én vragen die gericht zijn op het verbeteren van de woonsituatie in het dorp waar de inwoner woont.

Fijn wonen voor wie in Westerwolde blijft en komt

De gemeente vindt het belangrijk dat er voldoende woningen zijn voor iedereen die in de gemeente blijft en komt wonen. Harm-Jan Kuper, wethouder wonen, zegt hierover: “We willen bouwen aan een toekomst die past bij onze inwoners. Daarom is hun mening belangrijk. Om iedereen van een fijne woonplek te voorzien, zijn extra woningen nodig. Zowel huur als koop. De input van inwoners helpt ons bij het maken van een goede afweging over wat geschikte woonplekken en -vormen zijn in onze gemeente.”

Enquête woonvisie invullen

De maptionnaire is in te vullen via de link op westerwolde.nl/woonvisie. Daarnaast vinden inwoners hier meer informatie over de woonvisie. De enquête is volledig anoniem in te vullen en staat open t/m 21 april 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio