15.6 C
De Bilt

Voor Kamperfoeliestraat en Kloostertuin heeft Oldambt plannen voor woningbouw

De gemeente Oldambt wil aan de slag met de Kamperfoeliestraat/Kloostertuin. Er zijn plannen om in totaal 19 woningen te laten bouwen en kavels te verkopen.

Over de plannen Kamperfoeliestraat/Kloostertuin

In het Programma Wonen Oldambt 2021-2026 staat dat de gemeente meer nieuwbouw wil in de kernen. De locatie aan de Kamperfoeliestraat/Kloostertuin is hiervoor perfect. “Dat komt door het aanwezige groen en de ligging” vertelt Gert Engelkens, wethouder wonen.

“In totaal willen we graag dat er 19 woningen komen aan de Kamperfoeliestraat en Kloostertuin: 4 twee-onder-een-kapwoningen, 9 vrijstaande woningen en 6 starterswoningen. Hiervan willen we 6 kavels uitgeven via een makelaar. De overige kavels willen we verkopen aan een ontwikkelaar.”

Eisen nieuwe woningen

Engelkens vervolgt: “Er zijn ook een aantal eisen voor de nieuwe woningen. Zo moeten alle woningen dezelfde uitstraling krijgen als de andere woningen in de buurt, zodat het goed bij elkaar past. En voor alle kavels geldt een zelfbewoningsplicht. Dit betekent dat de koper er ook zelf moet gaan wonen.”

Hoe nu verder

De omwonenden weten van de plannen en het college is akkoord. Het voorstel gaat nu dus door naar de raad. Als zij ook akkoord zijn, kunnen de plannen worden uitgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio