2.1 C
De Bilt

Nieuwe dienstwagen voor de Boa’s gemeente Veendam

De Boa’s van de gemeente Veendam hebben een nieuwe dienstwagen in gebruik genomen. Burgemeester Sandra Korthuis reikte de sleutels van de bus uit aan de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Burgemeester Korthuis: “De Boa’s doen belangrijk werk voor het vergroten van onze veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Veendam. Met de nieuwe bus zijn de Boa’s zichtbaar en herkenbaar aanwezig in de gemeente.”

Calamiteiten

De bus is onmisbaar om in het geval van calamiteiten snel ter plaatse te kunnen komen en het goed uitvoeren van de werkzaamheden. De oude dienstwagen was ruim 14 jaar oud en hard aan vervanging toe. De nieuwe Opel Vivaro is volledig elektrisch, heeft een dubbele cabine en is conform de landelijke normering voorzien van striping waardoor deze duidelijk herkenbaar is als handhavingsvoertuig.

Dienstwagen ook nodig voor diverse, soms levensreddende materialen

De dienstwagen is onder meer voorzien van een AED, een EHBO-koffer en diverse materialen die de Boa’s nodig hebben voor hun werkzaamheden. Daarnaast is er ruimte voor twee fietsen zodat, indien nodig, snel kan worden geswitcht van autorijden naar fietsen.

Werkzaamheden

De gemeente Veendam heeft momenteel vier Boa’s in dienst. Daarnaast kunnen studenten van het Alfa-college stage lopen bij de gemeente voor hun Boa- opleiding. De werkzaamheden van de handhavers lopen zeer uiteen. Zo wordt handhavend en bemiddelend opgetreden bij een grote diversiteit aan meldingen zoals bijvoorbeeld bij burenoverlast. Daarnaast wordt gecontroleerd tijdens evenementen, handhaving op parkeerovertredingen en afvaldumping. Ook de veiligheid in recreatiegebied Borgerswold, contacten met jongeren en jeugdoverlast zijn belangrijke aandachtspunten voor de handhavers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio