15.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Sciva Geomarkt was een groot succes

Na lange voorbereiding is zondag 30 april de eerste Sciva Geomarkt voltrokken. De dag begon op Landgoed Tenaxx in Wedde (Westerwolde) vol met mist. Al gauw klaarde het op en om 10.00 uur opende de poorten van het grote Dinopark. De eerste bezoekers stonden al te wachten. Langzaam vulde de parkeerplaats en werd het in het park steeds drukker en drukker.

Geomarkt vol fossielen en mineralen

De kramen waren vooral gevuld met mineralen en fossielen. Afgewisseld met kramen met lekker hapjes en een imker met heerlijke honing. Ook waren er enkele informatiekraampjes te vinden. Op verschillende plaatsen werden de kinderen onderhouden met een tal van activiteiten.

Dino’s

Lopend door het park en tussen de kramen kwamen we levensechte dinosauriërs tegen. De zon kwam al snel te voorschijn en de temperatuur ging rap omhoog. Eigenlijk kon het niet beter want de kristallen blonken daardoor nog meer.

Fossielen en mineralen tussen de dino's
Fossielen en mineralen tussen de dino’s – Foto: Eric van IJsseldijk

Voor herhaling vatbaar

Organisator van de Sciva Geomarkt, Eric van IJsseldijk, kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Ruim 2000 bezoekers hebben de markt bezocht. “Zet 28 april 2024 alvast maar in je agenda”, zei hij met veel enthousiasme en een glimlach..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio