2e Summerschool voor anderstalige kinderen gestart

Woerden – Dinsdag 24 juli gaf wethouder George Becht het startsein voor de Summerschool 2018. De Summerschool wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Rembrandt van Rijnschool, het Beweegteam, Wij zijn Woerden en Welzijn Woerden. 17 kinderen gaan dit jaar aan de slag met het thema ‘burgerschap en milieu’. Ze brengen onder andere een bezoek aan de milieustraat, de kringloopwinkel en de raadszaal. Via leuke activiteiten blijven de kinderen van statushouders actief bezig met de Nederlandse taal, zodat ze na de zomervakantie gemakkelijker weer doorstarten op school.

Summerschool

Als kinderen van statushouders voor het eerst in Woerden naar school gaan, worden zij opgevangen in een specifieke taalklas op de Rembrandt van Rijnschool. Niet Nederlandstalige kinderen tussen de 6 en 13 jaar krijgen hier een jaar tot maximaal 1,5 jaar les.

 

Leuk vakantieprogramma

De Summerschool is een samenwerking tussen de gemeente Woerden, de Rembrandt van Rijnschool, het Beweegteam, het burgerinitiatief Wij zijn Woerden en Welzijn Woerden. Het uitgangspunt is dat de kinderen op een leuke talige manier les krijgen met als doel behoud van de tot nu toe opgedane taalvaardigheid. Het programma van de Summerschool is daarnaast ook vooral een leuk vakantieprogramma.

 

Taalniveau blijft gelijk

George Becht, wethouder gemeente Woerden:  “De Summerschool is een mooi en zinvol initiatief. Vorig jaar bleek dat het taalniveau van de kinderen die hadden deelgenomen niet achteruit was gegaan. Ze hadden juist ook een aantal nieuwe woorden bijgeleerd. Een heel mooi resultaat.” Alle kinderen maakte in 2017 het traject volledig af. Twee kinderen doen dit jaar voor de tweede keer mee. Naast de kinderen zijn ook de ouders dit jaar uitgenodigd om deel te nemen. Een aantal volwassenen doet mee in een aparte groep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img