15.6 C
De Bilt

650 waarderingspenningen bij 650 jaar Woerden

Woerden – Ter gelegenheid van het feestjaar ‘Woerden 650 jaar stad’ zet onze gemeenteraad in totaal 650 Woerdenaren in het zonnetje. Zij maken de gemeente Woerden met hun eigenheid en wijsheid mooier.

Waarderingspenning bij 650 jaar Woerden

De raad wil deze Woerdenaren bedanken met een waarderingspenning, geïnspireerd op de rode ruiter, voor hun vaak jarenlange inzet voor de samenleving. Genomineerd zijn bijvoorbeeld de vrijwillige brandweer, de begeleiders van het Inloophuis voor Leven met Kanker en de mensen achter RPL Woerden. Hiermee geeft de huidige gemeenteraad een mooi afscheidscadeau aan onze inwoners en een duidelijke blijk van waardering door de gemeente. 

Rode Ruiter

De penning met zijn Rode Ruitje verwijst naar de rode ruiter op het schilderij ‘Het Beleg van Woerden’, die heel eigenwijs zijn eigen weg volgt. Het schilderij is te bezichtigen in het Stadsmuseum van Woerden. Het verhaal van de rode ruiter komt vaker terug in het feestjaar ‘650 jaar Woerden’.

Symbolische uitreiking

Op donderdag 17 maart om 16.00 uur reikt burgemeester Victor Molkenboer symbolisch namens de gemeenteraad de eerste penningen uit aan een aantal inwoners van de gemeente Woerden. De uitreiking zal plaatsvinden in het Stadsmuseum aan het Kerkplein 6 in Woerden, bij het schilderij van de Rode Ruiter. De overige genomineerden ontvangen de penning op een andere manier.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio