10 C
De Bilt

Culture Run Woerden beleeft over 2 weken zijn tweede editie  

De organisatie van de Culture Run Woerden maakt zich op voor de tweede editie! Op zondag 8 oktober kan de historische binnenstad van Woerden weer op een sportieve manier ontdekt worden. De teller van de inschrijvingen staat al bijna op 400. Maar er kunnen natuurlijk nog meer sporters mee doen.

Nieuw start- en finishgebied

Het start- en finishgebied is dit jaar verplaatst naar de TechnoHUB. Vorig jaar was de start op het Exercitieveld, maar gezien de conditie van het veld is er op voorhand al gekozen voor een nieuwe locatie. Het gebied rondom de TechnoHUB biedt veel mogelijkheden en heeft een industrieel karakter. “Het is een unieke plek waar we een groot hardloopfeest kunnen organiseren en we zijn blij met de toffe samenwerking”, zeggen Lars en Joris (verantwoordelijk voor het parcours).

2 afstanden, 3 onderdelen

Dit jaar bestaat het programma uit drie onderdelen. Er is gekozen voor een parcours van 5 en 10 kilometer in plaats van de 6,5 kilimoter van vorig jaar. “We willen zoveel mogelijk sporters aan de finish zien dit jaar en kiezen voor een 5k en 10k hardloop parcours, Het parcours van de 5 kilometers gaat door de binnenstad van Woerden. Hardlopend verken je de stad en ga door de monumentale panden die Woerden rijk is. De route van de 10 kilometer zoekt de grenzen van de binnendstad op en loopt door het mooie Brediuspark”, aldus Lars en Joris.

Beeld: Culture Run Woerden

Een nieuwe onderdeel dit jaar is de 5 kilometer Culture Walk. Na de editie van 2022 hebben we veel vragen gekregen of het parcours ook wandelend afgelegd kan worden. Dit jaar is dat mogelijk! De wandelaars wandelen dezelfde route als de hardlopers. De walk is behoorlijk populair en bijna uitverkocht!

Inschrijven Culture Run Woerden

Op de website www.culturerunwoerden.nl kan er ingeschreven worden. Het inschrijfgeld voor 5K Culture Run is €9,50 en 10K is €12,50. De wandelaars betalen ook €9,50. Alle deelnemers krijgen een gratis en uniek Culture Run Woerden shirt. Er kan tot op de dag zelf nog worden ingeschreven mits er nog plekken vrij zijn in de startgroepen.

Organisatie en sponsoren

Stichting De SportKlub is de organsitor van de Culture Run Woerden. Het festival wordt gesponsord door VOS Logistics, Van der Heijden Groep en Kiremko en krijgt subsidie van CultuurPlatform Woerden, Gemeente Woerden en het VSB Fonds Woerden. Daarnaast werken zij samen met Vitamin Well, Annex Cinena, ESH Media en Infozuil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio