13.2 C
De Bilt

Oudewater te zien in nieuwe televisieprogramma Burgerzaken

De gemeente Oudewater heeft meegewerkt aan het nieuwe televisieprogramma Burgerzaken. In dit programma van KRO-NCRV wordt het wel en wee op de afdeling Burgerzaken van vijf verschillende gemeenten gevolgd. De eerste aflevering wordt aanstaande dinsdag uitgezonden op NPO1.

Geboorteaangifte doen, een rijbewijs ophalen, trouwen of officieel Nederlander worden door naturalisatie. Het loket Burgerzaken van de gemeente is vaak betrokken bij belangrijke momenten in een mensenleven. In het zesdelige televisieprogramma Burgerzaken worden de hardwerkende ambtenaren gevolgd die al deze kleine en grote gebeurtenissen in goede banen leiden. Kijkers krijgen zo een unieke inkijk in de rol die ambtenaren spelen bij deze mooie, verdrietige en soms herkenbare verhalen van inwoners.

Burgerzaken in Oudewater

Producent Warner Bros volgde voor dit programma vijf Nederlandse gemeenten: Den Haag, Rozendaal, Den Bosch, Leiden en Oudewater. “We zijn gevraagd omdat de tv-makers naast een paar grote gemeenten ook graag de charme van een kleine gemeente in beeld wilden brengen”, vertelt burgemeester Danny de Vries. “Dat was voor ons natuurlijk een grote eer, want we laten graag zien hoe mooi Oudewater is en hoe hard er wordt gewerkt om alle inwoners te helpen.”

Opnames Burgerzaken
Opnames Burgerzaken – Foto: gemeente Oudewater

In december, januari en februari is er gefilmd in het Stadskantoor, het stadhuis en op een paar andere plekken in Oudewater. Zo zijn verschillende baliegesprekken op het Stadskantoor in beeld gebracht. Ook is er gefilmd bij de naturalisatieceremonie en een huwelijk in het monumentale stadhuis.

Benieuwd naar resultaat

,,We zijn erg benieuwd naar het resultaat, maar ik ben sowieso heel trots op alle collega’s die deze tv-opnames mogelijk hebben gemaakt. En dat geldt ook voor de inwoners die straks in het programma te zien zijn. Zonder hen was dit echt niet mogelijk geweest”, zegt burgemeester De Vries, die zelf ook heeft meegewerkt aan de tv-opnames.

De eerste aflevering van Burgerzaken wordt dinsdag 21 februari uitgezonden om 21.05 uur op NPO1 en NPO Start/Plus. De gemeente Oudewater is vanaf aflevering 3 (7 maart) te zien.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio