20 C
De Bilt

Parkeer zonder kaartje: nu ook in de Hoornse parkeergarages

Hoorn – De apparatuur in de parkeergarages ’t Jeudje en Schouwburg ’t Park in Hoorn zijn vervangen. Automobilisten ontvangen geen kaartje meer, maar bij het in- en uitrijden wordt het kenteken van de auto gescand en gaat de poort open. Om te betalen, voer je je kenteken in bij de betaalautomaat en na betaling kan je direct uitrijden.

Betalen met parkeerapp

Auto kunnen in de garages bij de betaalautomaat betalen met bankpas (pin of creditcard) of ze kunnen gebruik maken van een app, net zoals bij het parkeren op straat. Wethouder Samir Bashara heeft die mogelijkheid op 2 juni in werking gesteld. “We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk in garages en aan de rand van de stad wordt geparkeerd. Mede daarom maken we het parkeren in de garages graag zo makkelijk mogelijk. De parkeergarages zijn lang niet altijd vol en ik hoop dat meer bezoekers hun weg naar de garages weten te vinden.”

Vier providers

Voorlopig zijn vier providers (Parkmobile, SMS parking, Easypark en Tanqyou) geselecteerd die de mogelijkheid bieden tot gebruik van de app. Andere apps zullen snel volgen. Automobilisten die gebruik willen maken van een app, activeren die zodra ze geparkeerd hebben in de garage. Het zonenummer staat daar op diverse plekken aangegeven. Bij het uitrijden herkent de slagboom het kenteken en opent automatisch. De kosten worden achteraf in rekening gebracht. Het systeem verwijdert het kenteken dat bij binnenkomst in de garages wordt gescand, automatisch uiterlijk binnen 72 na uitrijden. Het blijft mogelijk om bij theatervoorstellingen tegen een gereduceerd tarief te parkeren in de garage Schouwburg ‘t Park. Dit kan via het theater en rechtstreeks bij de parkeerautomaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio