Gemeente Woerden hijst Progress Pride vlag meerdere dagen per jaar

Woerden – Vanaf 11 oktober 2021 wappert op meerdere dagen per jaar de Progress Pride vlag bij het gemeentehuis van Woerden. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten drie keer per jaar de Progress Pride vlag te hijsen; tijdens IDAHOT, Roze Zaterdag en Coming Out dag. Hiermee onderstrepen zij het belang dat iedereen zich geaccepteerd voelt. In de gemeente Woerden kun je zijn wie je bent, of je hier nu woont, werkt of op bezoek bent.

Progress Pride

Woerden werkt aan een inclusieve samenleving. En deze wordt ook steeds meer zichtbaar in de gemeente. Een voorbeeld hiervan is het regenboogzebrapad op het kruispunt van de Oostdam-Voorstraat. Hieraan voegt de gemeente nu het drie keer per jaar hijsen van de Pride Progress vlag toe. De data zijn officieel vast gesteld in een nieuw vlaggenprotocol van de gemeente: 17 mei IDAHOT (Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie), de laatste zaterdag van juni op Roze zaterdag en 11 oktober Coming-Out Dag. De Progress Pride vlag is een uitbreiding op de regenboogvlag en geeft met zijn aangepaste kleurstelling de diversiteit binnen de regenbooggemeenschap aan.

Het is daarom belangrijk om het onderwerp onder de aandacht te houden

George Becht – wethouder gemeente Woerden

Coming-Out Dag


De eerst volgende gelegenheid dat de Progress Pride vlag gehesen wordt, is 11 oktober 2021. Het is dan Coming Out Day. De dag waarop over de hele wereld aandacht gevraagd wordt voor het openlijk uit de kast komen van LHBTIQ+ personen. Maar ook om personen een hart onder de riem te steken als zij niet uit de kast kunnen, willen of durven te komen. Iedereen mag immers zijn wie men wil zijn. “In onze gemeente zien we dat ieder jaar meerdere bedrijven, scholen, clubs, verenigingen en inwoners de Regenboogvlag hijsen.

Een mooi gebaar waar wij heel blij van worden”, aldus George Becht (wethouder gemeente Woerden). “Daarom hebben we onze ondernemers via een brief gevraagd om ook rond 11 oktober de Regenboogvlag weer te hijsen.” Wethouder Becht hijst samen met burgemeester Molkenboer op Coming-Out dag officieel de Progress Pride vlag in het Westdampark in Woerden. Iedereen is om 16.00 uur van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De vlag wappert ook op 8 tot en met 11 oktober in de vlaggenmast bij het gemeentehuis.

Waarom is het hijsen van de Regenboogvlag zo belangrijk?


Anno 2021 is er nog steeds sprake van uitsluiting, pesterijen, discriminatie en fysiek geweld tegen LHBTIQ+ personen. 7 op de 10 transpersonen krijgt namelijk te maken met fysiek geweld. En 2 op de 5 jongeren (tot 18 jaar) durft niet uit de kast te komen op school. Ook op de werkvloer kan nog steeds niet iedereen zichzelf zijn. George Becht, wethouder gemeente Woerden: “Het is daarom belangrijk om het onderwerp onder de aandacht te houden. Door op meerdere dagen de regenboogvlag te hijsen geven we een aanknopingspunt voor gesprek en bieden we mensen meer ruimte om te laten zien wie ze zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img