Protest om kap 2.500 bomen die college Woerden wil ‘wegbezuinigen’

Woerden – Het college van Woerden heeft het aan de stok gekregen met alle oppositiepartijen en meerdere inwoners uit de gemeente. Het college van D66, LijstvanderDoes, CDA en CU-SGP wil in de komende jaren maar liefst 2.500 bomen opofferen om te kunnen bezuinigen.

Mensen houden van bomen

Alle oppositiepartijen snappen niets van die plannen en roepen het college op om er juist 1000 bomen bij te planten. Marieke van Noort van Progressief Woerden legt uit: “Bomen zijn belangrijk voor een leefbare stad en mensen houden van bomen. Regelmatig zijn er insprekers of ingezonden brieven als er ergens in Woerden bomen moeten verdwijnen. We moeten eens ophouden bomen alleen maar als kostenpost te zien.”

Amendement tegen onbegrijpelijke bezuiniging

In de voorgestelde begroting van het college is een forse bezuiniging voor bomen opgenomen met als resultaat dat er 2.500 bomen uit Woerden zullen verdwijnen. Wout den Boer van Sterk Woerden steunt het amendement en benadrukt de functie van bomen voor een leefbare omgeving: “Een groene omgeving is fijn om in te wonen en trekt vogels en insecten aan. Daarnaast helpt het water vast te houden in tijden van overvloedige regen.”

Bomen enorm belangrijk voor klimaat

Wilma de Mooij van de SP is ook medeondertekenaar van het amendement: “Ook voor het klimaat zijn bomen van belang, zij zorgen voor gezonde lucht, vangen geluid en fijnstof stof op en zorgen voor verkoeling op warme dagen. Juist in deze tijd hebben we extra bomen nodig.” Ook de oppositiepartijen VVD, fractie Bakker en Inwonersbelangen staan achter dit initiatief om niet minder, maar méér bomen in Woerden te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img