15.6 C
De Bilt

Transitievisie Warmte: Overstap naar aardgasvrij Oudewater

In het klimaatakkoord is afgesproken dat in 2050 alle woningen en gebouwen in Nederland aardgasvrij moeten zijn. Met de de Transitievisie Warmte, maakt de gemeente Oudewater hiervoor een plan maken. Inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden worden tijdens het proces betrokken.

De gemeente Oudewater wordt aardgasvrij, net als de rest van Nederland. In 2050 moeten alle woningen en gebouwen op een andere manier verwarmd worden. Voor de transitie naar aardgasvrije woningen vraagt het Rijk alle gemeenten in Nederland een plan op te stellen. Deze Transitievisie Warmte brengt in beeld welke oplossingen er zijn per wijk of buurt als alternatief voor aardgas om onze gebouwen te verwarmen. De gemeente vindt het belangrijk dat de warmtetransitie een realistische, haalbare en betaalbare transitie is.

Inwoners denken mee

De gemeente Oudewater gaat de komende tijd onderzoeken hoe we het beste de overgang kunnen maken naar aardgasvrije gebouwen, per buurt, wijk of dorp. Dat doen we niet alleen, want deze opgave heeft gevolgen voor iedereen. Daarom wil de gemeente inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden hierbij betrekken. Zo kunnen we inzichten meenemen en met elkaar verkennen hoe we aan de slag kunnen.

Peiling Transitievisie Warmte

De gemeente wil graag de mening van haar inwoners weten en hoe we hen zo goed kunnen informeren over het onderzoek en een aardgasvrij Oudewater. We houden een bewonersenquête van 16 mei tot en met 30 mei 2023. Deze enquête is te vinden in De IJsselbode en op JouwHuisSlimmer. Kijk voor meer informatie op de website www.jouwhuisslimmer.nl/oudewater/transitievisie-vragenlijst.

Vervolgstappen

Er volgen nog diverse mogelijkheden om mee te denken over de Transitievisie Warmte. En welk tijdpad daarbij hoort. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio