20.7 C
De Bilt

Uniek Sporten in gemeente Oudewater

Oudewater – Oudewater sluit zich met ingang van deze maand aan bij Uniek Sporten. Dit is hét landelijk online platform dat sporten en bewegen voor mensen met een beperking toegankelijker maakt. Op de website www.unieksporten.nl vinden inwoners van Oudewater vanaf nu makkelijker een geschikte sport- of beweegactiviteit bij hun in de buurt.

 

Sporten met een handicap

,,Sport en bewegen heeft een positieve invloed op gezondheid en welbevinden. Voor mensen met een beperking is het momenteel vaak nog niet vanzelfsprekend om dicht bij huis een sport of beweegactiviteit te vinden die bij ze past”, vertelt Sandra van Wijhe-Faase, regioconsulent aangepast sporten bij Team Sportservice provincie Utrecht. ,,Het is dus goed om te zien dat steeds meer gemeenten zich aansluiten op Uniek Sporten. De inwoners van Oudewater kunnen nu op een eenvoudige manier bekijken wat er in hun gemeente en, niet onbelangrijk, de omliggende gemeenten allemaal mogelijk is.”

 

Uniek Sporten

Uniek Sporten is de verbindende, digitale schakel tussen sportvraag en -aanbod. Op de website www.unieksporten.nl en de gelijknamige app staat al het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking per gemeente verzameld. Daarnaast biedt de site de mogelijkheid om  accommodaties op toegankelijkheid te beoordelen en vind je er sportmaatjes, blogs en tips.

 

Het aanbod in Oudewater

Team Sportservice provincie Utrecht maakte een inventarisatie van het aanbod van de sport- en beweegaanbieders in Oudewater. ,,Drie aanbieders hebben aangegeven al aanbod te hebben voor mensen met een beperking. Daarnaast bleek dat vijf verenigingen zeker openstaan voor de doelgroep en dat deze verenigingen, wanneer er vraag naar is, ook daadwerkelijk nieuw aanbod willen ontwikkelen”, aldus Sandra.

 

Persoonlijk sportadvies

,,In de gemeente Oudewater is momenteel nog geen consulent aangepast sporten actief”, geeft Froukelien van der Weg, beleidsambtenaar van de gemeente Woerden en Oudewater aan.  ,,Mochten onze inwoners nu al vragen hebben, dan kunnen zij contact opnemen met Sandra. Zij is consulent van het samenwerkingsverband aangepast sporten Utrecht-West, waar ook gemeente Woerden onderdeel van uitmaakt. We zijn aan het verkennen hoe ook Oudewater bij dit verband kan aansluiten.”

 

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u graag dat uw sport- en beweegaanbod voor mensen met een handicap in Oudewater ook op Uniek Sporten komt te staan? Neem dan contact op met Sandra van Wijhe-Faase via  svanwijhe@teamsportservice.nl of 030–2099998.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio