16.9 C
De Bilt
zaterdag, 25 juni 2022

Verbouwing ‘Ons Dorpsleven’ staat voor de deur dankzij bijdragen fondsen

s-Gravenpolder – Dankzij financiële ondersteuning van diverse fondsen kan het stichtingsbestuur van dorpshuis ‘Ons Dorpsleven’ in ’s-Gravenpolder in juli starten met verbouwingswerkzaamheden.

Dorpshuis ‘Ons Dorpsleven’

Het dorpshuis in `s-Gravenpolder is gebouwd in 1968. Het is eigendom van een stichting waarvan het bestuur bestaat uit zeven personen die allen onafhankelijk zijn en een (bestuurlijke) binding hebben met een plaatselijke vereniging. Het doel van de stichting is het stimuleren van ontmoeting en het bevorderen van leefbaarheid in de woonkern `s-Gravenpolder. Dit doen zij door gelegenheid te bieden voor uitingen van cultureel leven en het houden van onder andere familiebijeenkomsten. Tevens willen zij de ruimte inzetten voor uiteenlopende activiteiten en nieuwe initiatieven stimuleren en/of ontwikkelen.

Omdat het gebouw gedateerd is, loopt de stichting tegen diverse beperkingen aan. De verlichting en (gedateerde) uitstraling van het gebouw beperkt heb om het gebouw aan te bieden voor gewenste activiteiten en bijeenkomsten.

Omdat de stichting zelf geen financiële middelen heeft, zijn diverse fondsen aangeschreven. De stichting is dankbaar dat het Oranjefonds toegezegd heeft financieel te willen ondersteunen met een bedrag van €35.000,- en het VSBfonds met € 25.000,-. Daarnaast hebben zij van het Prins Bernhard Cultuurfonds een bijdrage gekregen van €5.000,- en van het Rabo Dividendfonds een bijdrage van €2.000,-.

In juli hoopt men te starten met de bouwwerkzaamheden en zo snel mogelijk een dorpshuis aan te kunnen bieden dat aan de eisen van vandaag de dag voldoet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio