11.8 C
De Bilt
zaterdag, 21 mei 2022

N215 bij Goeree-Overflakkee flink op de schop

Goeree-Overflakkee – Extra rotondes, aanpassing van een bestaande rotonde in een turborotonde, aanleg en verbreding van parallelwegen, 3 nieuwe fietstunnels, een ongelijkvloerse kruising en zo’n 2 kilometer nieuwe provinciale weg. Dat zijn de belangrijkste maatregelen die de provincie neemt om de verkeersveiligheid en doorstroming op de N215 op Goeree-Overflakkee te verbeteren. Op woensdag 14 februari gaven gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Feller daarvoor symbolisch het startsein. De schop gaat de grond in.

Verbeteren

De N215 op Goeree-Overflakkee is aan verbetering en groot onderhoud toe. De toenemende verkeersdrukte zorgt, vooral in de spits, voor verslechtering van de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid in de dorpen. Met het maatregelenpakket maakt de provincie de N215 samen met de gemeente  klaar voor de toekomst. De werkzaamheden starten met de omlegging van de provinciale weg bij Dirksland-Melissant.

Leefbare kernen door nieuwe weg

Onder de noemer ‘Omleiding Melissant-Dirksland’ wordt de huidige N215  omgevormd tot parallelweg en wordt ten noorden van de huidige weg 2 kilometer nieuwe provinciale weg aangelegd. Hierdoor rijdt autoverkeer in de toekomst met een boog om Melissant heen. Naast verbetering van de doorstroming en verkeersveiligheid heeft deze verandering een positief effect op de leefbaarheid in het dorp.

Opgetilde turborotonde

De huidige rotonde in Middelharnis wordt veranderd in een turborotonde. Voor een snelle en veilige afwikkeling van auto- en busverkeer wordt de rotonde verbreed van 1 naar 2 rijstroken. Om de oversteek voor fietsers veiliger te maken wordt de turborotonde een halve meter ‘omhooggetild’, waardoor ruimte ontstaat voor een fietstunnel.

Parallelweg

Door de aanleg van nieuwe en verbreding van de bestaande parallelwegen langs de N215 krijgen landbouwverkeer en fietsers een ‘eigen’ weg. Onder andere de breedte van de parallelweg en een ruime opstelstrook voor vrachtverkeer zorgen voor goede verkeersveiligheid en doorstroming op de parallelweg.

Miljoenen voor infra maatregelen

Met de verbeteringen aan de 20 kilometer lange N215 is een bedrag gemoeid van ruim €40 miljoen. De provincie financiert het grootste deel daarvan, maar ook de gemeente draagt bij.

Bron Provincie Zuid-Holland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio