14.9 C
De Bilt
zondag, 1 oktober 2023

18e editie Voetbalschool bijna van start!

Van 16 tot en met 18 oktober van dit jaar wordt al weer de 18e editie van de voetbalschool gehouden op het Sportpark van Noad’67. Jaarlijks reizen een aantal gasttrainers uit het betaalde voetbal naar Sint Philipsland om de 100 deelnemers aan de voetbalschool drie onvergetelijke dagen te geven. Voor de 18e editie zal dat ook weer gaan gebeuren.

De inschrijving is 16 september gestart. Op onze website en via Facebook kunnen maximaal 100 deelnemers van 6 t/m 12 jaar zich aanmelden. Er komt weer een aantal bekende (oud-prof)voetballers een gasttraining geven. We zijn trots dat we de namen kunnen vrijgeven.

Gasttrainers en (ex)profvoetballers bij voetbalschool

Maandagochtend start Michel Breuer als eerste gasttrainer. De voormalig speler van Excelsior, Heerenveen en Sparta zal de jonge deelnemers zijn jarenlange ervaring als profspeler gaan overbrengen.

Op dinsdagmiddag van de Voetbalschool gaan we Ulrich van Gobbel zien. Hij is een Surinaams-Nederlands voormalig profvoetballer. We kennen deze verdediger van Feyenoord waar hij het grootste deel van zijn carrière voetbalde. Bij Feyenoord won hij de UEFA cup, vier nationale bekers, de eerste editie van de Johan Cruijff Schaal en twee landskampioenschappen (1993 en 1999).

De laatste gasttrainer van deze editie is Huub Stevens. Huub stevens was 11 jaar speler van PSV. Hij werd 3x landskampioen en won 1x de KNVB beker en 1x de UEFA cup. Als trainer heeft hij in Nederland Roda JC en PSV getraind maar was voornamelijk in Duitsland actief bij Schalke 04. Hij komt op woensdagmiddag zijn kennis delen met de jonge talentvolle deelnemers.

Oud-hoofdtrainers NOAD’67

Ook zijn we blij om te vermelden dat er op alle dagen ook oud-hoofdtrainers van NOAD’67 actief zijn om de kinderen te trainen.

Dag van het onbeperkt sporten

Traditiegetrouw wordt de laatste dag van voetbalschool NOAD’67 omgedoopt tot de dag van het onbeperkt sporten. Woensdag heeft het karakter “sporten met een beperking” gekregen voor alle leeftijden. Waarbij er dus ook sporters en niet-sporters met een beperking (zowel verstandelijk als lichamelijk) worden uitgenodigd om samen te komen sporten. Sporten die er naast voetbal wordt gedaan zijn bijvoorbeeld g-voetbal, en zitvolleybal. Ook wordt er een levensverhaal verteld.

Het goede doel

De 18e editie van de voetbalschool staat in het teken van het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut. De lokale stichting Vrienden van Siem heeft dit jaar gekozen om geld in te zamelen voor dit doel. De goede samenwerking met deze stichting heeft in eerdere jaren goed uitgepakt, vandaar dat deze samenwerking weer is opgezocht.
Stichting Vrienden van Siem zet zich in voor mensen met de ziekte kanker door geld in te zamelen voor ziekenhuizen/centra en zo op tastbare wijze bij te dragen aan een stukje welzijn.

Statiegeldflessenactie en oliebollen

We gaan helpen door o.a. de alom bekende statiegeldflessenactie op woensdag 18 oktober, maar ook doordat alle deelnemers oliebollen afnemen. De opbrengst gaat rechtstreeks naar het goede doel! Op woensdagmiddag, tijdens de afsluitende ceremonie, zal de cheque met daarop het ingezamelde bedrag worden overhandigd aan een vertegenwoordiging van de Vrienden van Siem.

Volg de voetbalschool via de website www.stichtingvoetbalschool.nl, of via facebook: stichting voetbalschool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio