19 C
De Bilt

25 maart Landelijke compostdag: gratis zak compost

Met de titel ‘’GFT, daar maken we compost mee’ brengen de Zeeuwse gemeenten (O.L.A.Z.) de Landelijke compostdag op zaterdag 25 maart onder de aandacht. Op alle Zeeuwse milieustraten van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) kunnen inwoners die dag gratis een zak compost ophalen. Zolang de voorraad strekt. Daarnaast geven vrijwilligers op de milieustraten informatie over de verwerking van compost. Meer informatie over deze campagne mét tips: www.olazzeeland.nl/compostdag.

Waarom is goed scheiden van GFT zo belangrijk

Groente, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT) is een waardevolle afvalstroom waarvan vruchtbare compost wordt gemaakt. Deze compost is een echte boost voor de bodem. Compost wordt veel gebruikt in de landbouw, bij tuinders en particulieren. Om goede compost te maken is zuiver GFT-afval nodig.

We willen niet dat er plastic of glasresten in onze bodem terecht komen. Het goed scheiden van GFT-afval is belangrijk. GFT dat niet gescheiden wordt en bij het restafval terecht komt, gaat de verbrandingsoven in. Dat is slecht voor het milieu en duurder dan verwerking tot compost. Bovendien mogen er sinds dit jaar theezakjes en koffiepads bij het GFT-afval. Koffiecups niet.

Landelijke compostdag

Met de campagne ‘GFT, daar maken we compost mee’ willen we inwoners inspireren om GFT-afval nog beter te scheiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio