20 C
De Bilt

Voor beweegpark in Zierikzee zijn veel enthousiaste reacties

Gemeente Schouwen-Duiveland en de initiatiefgroep achter het beweegpark ontvingen veel wensen, ideeën en soms ook zorgen van bewoners, verenigingen, beweeggroepen, en andere belanghebbenden voor de aanleg van een beweegpark bij Borrendamme. In de 2e helft van 2024 legt ze een financieel voorstel voor aan de gemeenteraad.

Een terugblik op de opbrengst

In maart vond er een overleg plaats over de opzet van het sportpark met de initiatiefnemers, gemeente en zo’n 34 personen vanuit sportgerelateerde groepen, verenigingen, verbanden en docenten van het Pieter Zeeman Lyceum. Ook werd er een inloopmoment gehouden voor overige geïnteresseerden om wensen, ideeën of zorgen aan te geven. Hier kwamen zo’n 20 personen op af. De enquête die de gemeente op het platform Denkmee Schouwen-Duiveland plaatste werd door 190 personen ingevuld. Vooral veel positieve reacties werden daar achtergelaten. Hieruit blijkt wel hoe enthousiast mensen zijn over het vooruitzicht van een groen beweegpark in Zierikzee.

Wat zijn de volgende stappen voor het beweegpark?

Buitensportplan, het bureau dat de gemeente ondersteunt in dit project, gaat aan de slag met het maken van een begroting. Alle ideeën, wensen en zorgen worden tegen elkaar afgewogen. Het doel is om een voorstel te maken dat zoveel mogelijk mensen aanspreekt. In de 2e helft van 2024 bieden we dit voorstel incl. kosten aan de gemeenteraad aan. Zij beslissen of zij wel of niet akkoord gaan. Zijn ze akkoord dan zal er eerst een ontwerp gemaakt worden om het daarna daadwerkelijk te realiseren.

Tegelijkertijd werken de initiatiefnemers en toekomstige gebruikers samen met de gemeente aan een plan om ervoor te zorgen dat het park actief gebruikt gaat worden, ook op lange termijn. Gedacht wordt aan zowel terugkerende als incidentele activiteiten en een app voor gebruikers om zich daarvoor te kunnen aanmelden. Ook wordt het oprichten van een stichting overwogen.

Wat is het toekomstplaatje?

Als de gemeenteraad beslist om te investeren in het park, belooft het park een groene oase te worden waar mensen samenkomen, genieten van de natuur, sporten, ontspannen en sociale banden versterken. Het wordt een plek waar ruimte is voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of interesse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio