17.1 C
De Bilt

Bouw Brede School Sint-Maartensdijk van start met slaan eerste paal

Gisterochtend hebben leerlingen van de Juliana van Stolbergschool en De Rieburch een aantal heipalen van de nieuwe Brede School in Sint-Maartensdijk beschilderd. Op dinsdag 4 oktober 2022 om 13.30 uur zijn alle leerlingen van beide scholen aanwezig bij het slaan van de eerste heipalen.

Brede School

De nieuwe school is ontworpen door RoosRos Architecten en wordt gebouwd door Bouwbedrijf Schrijver in samenwerking met Synto. In de Brede School komen ook de GGD, Zo Kinderopvang en de Bibliotheek Oosterschelde. De planning is dat de Brede School in de zomer van 2023 gereed is.

Ontwerp

Voor de nieuwbouw wordt gebruik gemaakt van een gedeeltelijke prefab bouwmethode. Het betreft een gebouw dat uit één laag bestaat (gelijkvloers). De gevels worden uitgevoerd in tweekleur metselwerk. De bestrating en tuininrichting krijgen later nog invulling.

Er is sprake van een hoog ambitieniveau qua energiegebruik. Het wordt een Frisse School met lage energielasten en weinig onderhoud. Bouwbedrijf Schrijver zal dit onderhoud samen met Synto na oplevering blijven garanderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio