4.2 C
De Bilt

Brugklasleerlingen van Pieter Zeeman aan de slag met zwerfafval en duurzaamheid

Zierikzee – Maandag 17 oktober en dinsdag 18 oktober gingen leerlingen uit verschillende brugklassen van het Pontes Pieter Zeeman aan de slag met zwerfafval en duurzaamheid.

Snoeproute

Wethouder Ankie Smit gaf op 17 oktober het startschot op het Pontes in Zierikzee voor de Snoeproute. Na een les over de plastic soup gingen de leerlingen in groepjes op pad om in de omgeving van de school het zwerfafval op te ruimen en te inventariseren. Het afval werd gewogen en het aantal stuks bijgehouden. Er werden in totaal 2131 stuks
zwerfaval opgeruimd. Samen was dit goed voor 64 kilo! Later op de dag zijn er met afval kunstwerken gemaakt die werden beoordeeld door niemand minder dan de maker van de welbekende Pluishanden Kianoosh Gerami en Eef de Graaf en van Duurzame eilanden.

De snoeproute wordt georganiseerd door het NME Centrum SD in samenwerking met Pieter Zeeman in Zierikzee. De snoeproute is een project van Schoon-Zeeland in opdracht van de Gemeente Schouwen-Duiveland.

Duurzame fietsroute

Op dinsdag 18 oktober organiseerde het NMESD in samenwerking met lokale bedrijven en Pontes Pieter Zeeman een duurzame fietstocht voor leerlingen van de tweede klas HAVO/VWO. Leerlingen brachten een bezoek aan verschillende bedrijven in Zierikzee. Deze bedrijven hielden open huis en ontvingen de leerlingen met hun duurzame verhaal en leerlingen voerden verschillende opdrachten uit. Van plastic-free beleid tot recyclen en van regenwateropvang tot duurzame schoenendoos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio