14.1 C
De Bilt

Bso-leerlingen van Sint Anthonius maken hapjes met restjes tegen voedselverspilling

In het kader van de campagne Geen rest deze kerst zijn de kinderen van de buitenschoolse opvang (bso) Sint Anthonius uit Oud-Vossemeer twee weken lang aan de slag met activiteiten rondom het thema voedselverspilling. Dit is een samenwerking van LPS Sint Anthonius met de gemeente Tholen, Natuur- en Milieueducatie Zeeland en Jong Leren Eten regio Zeeland. Kinderen van de bso maken daarom op donderdag 22 december feestelijke hapjes voor hun opa of oma.

Hapjes op Sint Anthonius met restproducten

De kinderen maken hapjes met restproducten, zoals oud brood. De gehele locatie (basisonderwijs én kinderopvang) zamelt in deze periode ook producten in voor de Voedselbank. De kinderen deden eerder al een supermarkt safari en interviewden wethouder Corniel van Leeuwen, een vrijwilliger van de Voedselbank en de directeur van de Zeeuwse reinigingsdienst..

Geen rest deze kerst

Juist met kerst blijkt dat er heel veel eten wordt weggegooid. Daarom roepen de Zeeuwse gemeenten (via de O.L.A.Z.) in december op om bewuster in te kopen en met voedsel(resten) om te gaan. Met de campagne ‘Geen rest deze kerst’ willen de organisaties laten zien dat het weggooien van etensresten niet nodig is. Meer info over de campagne is te vinden op https://www.olazzeeland.nl/kerst.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio