11.9 C
De Bilt

Crisisnoodopvang in Hulst vanaf oktober

Vanaf begin oktober organiseert de gemeente Hulst crisisnoodopvang voor 35 asielzoekers. Hulst geeft hiermee gehoor een de dringende oproep van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid om ruimte ter beschikking te stellen.

Crisisnoodopvang

De crisisnoodopvang gaat zo snel mogelijk na 1 oktober van start. De opvang vindt plaats in de themazaal van zwembad Reynaertland aan de Kreekzoom in Hulst. Er is opvang voorzien voor maximaal 35 asielzoekers, vooralsnog voor een periode van drie maanden (tot en met 31 december 2022). Het zwembad blijft in deze periode normaal toegankelijk.

Voorbereiding

De komende weken wordt hard gewerkt om de locatie in te richten. Er worden slaapplekken, eetgelegenheid en sanitaire voorzieningen geplaatst. Voor de veiligheid van zowel de asielzoekers als de bewoners in de omgeving is 24 uur per dag beveiliging aanwezig.

Informeren van de omgeving

Vandaag zijn direct omwonenden en bedrijven in de buurt van de opvanglocatie per brief geïnformeerd. Zij zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst in zwembad Reynaertland op maandag 26 september om 19.30 uur. Locoburgemeester Jean-Paul Hageman en wijkwethouder van Hulst Binnenstad René Ruissen lichten dan de plannen toe.

Samenwerking in Zeeland

De doorstroom en opvang van asielzoekers in Nederland blijft onder druk staan. Het Rijk heeft daarom besloten het aantal crisisnoodopvangplekken te verhogen. Via de voorzitters van de Veiligheidsregio’s (het Veiligheidsberaad) is gevraagd om per regio 450 crisisnoodopvangplekken te realiseren, in plaats van de eerdere opgave van 225 plekken. Binnen Zeeland is geen locatie voor grote aantallen asielzoekers beschikbaar. Gekeken is daarom naar een aantal kleinere locaties, verspreid over de provincie.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio