15 C
De Bilt

Crisisnoodopvang in Zierikzee wordt verlengd

De crisisnoodopvang in het voormalige schoolgebouw aan de Grachtweg 8 in Zierikzee wordt verlengd. De locatie blijft ook na 1 januari 2023 open voor tijdelijke opvang van asielzoekers.

Werken aan een structurele oplossing

In september gaf het Rijk aan met een structurele oplossing voor de asielcrisis te komen. Daarom hebben we toen aangegeven de crisisnoodopvang in Zierikzee in principe tot 1 januari 2023 open te houden.

Inmiddels is gebleken dat het Rijk meer tijd nodig heeft om deze structurele oplossing te realiseren. Daarom zijn alle gemeenten verzocht de crisisnoodopvanglocaties langer open te houden.

Ook na 1 januari crisisnoodopvang in Zierikzee

Wij hebben vanuit omwonenden geen bezwaren of vragen ontvangen. Daarom hebben we definitief besloten om ook na 1 januari 2023 maximaal 35 mensen in de crisisnoodopvang in Zierikzee op te vangen. Uiterlijk tot 1 januari 2024. Als crisisnoodopvang eerder niet meer nodig is, dan sluiten we de locatie eerder.

Burgemeester Jack van der Hoek: “Met de verlenging van de crisisnoodopvang dragen we als gemeente Schouwen-Duiveland ons steentje bij om uit de asielcrisis te komen. Wij hebben laten zien dat wij op Schouwen-Duiveland solidair en gastvrij zijn en niemand in de kou laten staan. Dat is, zeker in deze kersttijd, een dankbare gedachte.”

Vragen

Mensen met vragen kunnen voor meer informatie terecht op de website van de gemeente: www.schouwen-duiveland.nl/crisisnoodopvang. Daar staat een overzicht met antwoorden op veel gestelde vragen. Vragen die hier niet beantwoord worden, kunnen gesteld worden via de website.

De direct omwonenden zijn met een brief persoonlijk over dit besluit geïnformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio