2.3 C
De Bilt

Crisisnoodopvang in Zierikzee wordt verlengd

Zierikzee – De crisisnoodopvang in het voormalige schoolgebouw van De Meie aan de Grachtweg 8 in Zierikzee wordt verlengd. De locatie blijft na 1 oktober open voor tijdelijke opvang van asielzoekers.

Verzoek vanuit het Rijk

De crisisnoodopvang in Zierikzee zou in eerste instantie tot 1 oktober geopend zijn. Inmiddels is gebleken dat ook na 1 oktober nog hulp nodig is van gemeenten in de landelijke asielcrisis. Het Rijk heeft daarom alle veiligheidsregio’s verzocht om de bestaande crisisnoodopvanglocaties langer open te houden. Ook moeten er 225 extra plaatsen crisisnoodopvang worden gerealiseerd. Dit is bovenop de 225 plaatsen die eerder afgesproken waren, dus 450 plaatsen in totaal.

Omwonenden zijn geïnformeerd

Het verzoek vanuit het Rijk is vooraf tijdens een informatiebijeenkomst op maandag 19 september met omwonenden besproken. Ook was er gelegenheid om vragen te stellen.

Ook na 1 oktober crisisnoodopvang in Zierikzee

Mede op basis van het gesprek met de omwonenden heeft locoburgemeester Jacqueline van Burg besloten dat de gemeente ook na 1 oktober maximaal 35 mensen in de opvang opvangt. In principe tot 1 januari 2023. Tot die tijd werkt het Rijk aan een structurele oplossing voor de asielcrisis.

Locoburgemeester Jacqueline van Burg: “De opvang in Zierikzee is nu ruim 6 weken open. 34 mensen hebben daar een goed en veilig onderkomen. Ik ben blij dat wij ze deze plek kunnen blijven bieden en waardeer het begrip dat omwonenden hiervoor hebben.”

Vragen

Mensen met vragen kunnen voor meer informatie terecht op de website van de gemeente: www.schouwen-duiveland.nl/crisisnoodopvang. Daar staat een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen. Vragen die hier niet beantwoord worden, kunnen gesteld worden via de website. De direct omwonenden zijn met een brief persoonlijk over dit besluit geïnformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio