17 C
De Bilt

OBS De Rieburchin goed in elektro: 1.603 oude en kapotte apparaten opgehaald met E-waste Race

De afgelopen vier weken hebben leerlingen van tien basisscholen uit De Bevelanden en Tholen een grote hoeveelheid elektronisch afval ingezameld tijdens de E-waste Race. In totaal hebben de scholen met hulp van buurtbewoners maar liefst 10.316 oude, kapotte elektronische apparaten ingezameld, die hergebruikt en gerecycled kunnen worden. Hiervan zamelde OBS De Rieburch uit Sint-Maartensdijk 1603 apparaten in,wat goed is voor eentweedeplaats.De winnende school is Het Stelleplankier uit Colijnsplaat met 1708 ingezamelde apparaten.

Bewuster omgaan met elektronica

De E-waste Race moedigt kinderen, hun familie en buurtbewoners aan om bewuster om te gaan met hun elektronica. In Nederland wordt op dit moment de helft van het elektronisch afval (e-waste) niet gerecycled, omdat het bij mensen thuis blijft liggen of bij het restafval belandt.

Gratis aan huis opgehaald

De kinderen hebben onder buurtbewoners campagne gevoerd om e-waste aan te melden via www.ewasterace.nl. De aangemelde e-waste is door de kinderen gratis bij de mensen aan huis opgehaald.

Deelnemende scholen

De tien scholen die in De Bevelanden en Tholen meedoen waren OBS De Rieburch uit Sint-Maartensdijk, De Wingerd uit Goes, De Schakel uit Oudelande, IKC Voorhoute uit Kruiningen, De Schuttevaer uit Hansweert, Juliana van Stolbergschool uit Kapelle, Openbare Basisschool De Vliete uit Wissenkerke, Het Stelleplankier uit Colijnsplaat, de Poeljeugd uit Goes en Regenboog uit Nieuwdorp.

Samenwerking

De E-waste Race is een initiatief van het O.L.A.Z. (een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering) in samenwerking met de Zeeuwse reinigingsdienst (ZRD).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio