20 C
De Bilt

Doe mee met de Schone Schelde als je schoon genoeg hebt van afval op Schouwen-Duiveland!

In heel Zeeland stropen honderden vrijwilligers op zaterdag 2 maart de mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie voor een Schone Schelde langs de dijken en strandjes van de Wester- en Oosterschelde. Zo ook in Schouwen-Duiveland! Doe jij mee? 

Heb jij ook schoon genoeg gekregen van het zwerfafval rond de Schelde en zin in een frisse neus, een warme bak koffie en een Zeeuwse lekkernij? Doe dan op zaterdag 2 maart mee met de opruimactie ‘Schone Schelde’. Die dag maken we met z’n allen het strandje bij de Schelphoek en het strandje bij Ouwerkerk vrij van afval. Voor het strandje bij de Schelphoek verzamelen we om 13.00 uur bij Fritureluur op de Serooskerkseweg 28 in Serooskerke en voor het strandje van Ouwerkerk verzamelen we om 13.00 uur bij het strandje van Ouwerkerk.

Henk Visser van Strandkorrel coördineert de activiteit bij de Schelphoek. Wethouder Paula Smit zal in Ouwerkerk aftrappen waar de Bende van het Strand langs rijdt met de koffiecamper. Om 15.00 zijn beide activiteiten afgelopen. Voor materialen zoals een knijper, handschoenen en vuilniszakken wordt gezorgd door NME SD (Stichting Natuur- en Milieueducatie Schouwen-Duiveland).

Doe jij ook mee? Op de homepagina van NME SD vind je bij ‘agenda’ een aanmeldformulier voor beide locaties. Te vinden via: www.nmesd.nl En! We vragen je om voor de koffie of thee je eigen beker mee te nemen, wel zo duurzaam!

Informatie over Schone Schelde

Inwoners van Zeeland hebben zich er vast wel eens over verbaasd: de enorme hoeveelheden troep die er soms aanspoelen op de strandjes en tegen de oevers van de Schelde. Tijdens opruimacties van Rijkswaterstaat, Schoon Zeeland, enkele gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties pakken inwoners, natuurbeheerders en medewerkers het zwerfafval langs de Westerschelde aan.

Op de eerste of tweede zaterdag in maart stropen honderden vrijwilligers jaarlijks de mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie: Schone Schelde. De opruimactie op Schouwen-Duiveland wordt georganiseerd door NME SD in het kader van Schoon Zeeland. Schoon Zeeland is een initiatief van de vijf Zeeuwse centra voor Natuur- en Milieueducatie en de Zeeuwse gemeenten. De Gemeente Schouwen-Duiveland ondersteunt dit project van harte en heeft NME SD opdracht gegeven om het project uit te voeren.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio