6.9 C
De Bilt

Doortrapdag in Sint-Annaland voor ervaren, oudere fietsers

Sint-Annaland – Op donderdag 10 september 2020 om 10.00 uur organiseert de gemeente Tholen een Doortrapdag in de Annahof, Havenplein 41 in Sint-Annaland, samen met de Provincie Zeeland en het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland). Tijdens deze bijeenkomst staat de fietsveiligheid van ervaren, oudere fietsers centraal.

Bijeenkomst

Met behulp van deskundigen, wordt zowel de theorie als de praktijk geoefend. Ook is een fietsenmaker aanwezig, zodat (elektrische) fietsen perfect afgesteld kunnen worden. Het programma duurt tot ongeveer 13:45 uur, waarna nog deelgenomen kan worden aan een fietstocht, waarbij het groepsfietsen wordt geoefend (al dan niet in kleine groepjes). Na deze Doortrapdag is het de bedoeling dat er een fietsgroep ontstaat die wekelijks gaat fietsen. Hierbij wordt de groep begeleid in conditie, het toewerken naar een doel, het uitstippelen van een route en het in een groep fietsen, maar het belangrijkste is de gezelligheid van het samen fietsen.

Aanmelden Doortrapdag

Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen, zodat de maatregel van 1,5 meter afstand tot elkaar gewaarborgd kan worden. Deelname is gratis en koffie/thee en lunch wordt verzorgd. Aanmelden kan t/m 6 september 2020 via jijoptholen@tholen.nl of www.jijoptholen.nl (via activiteiten / project doortrappen). Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de coördinator Roseline van den Heuvel via jijoptholen@tholen.nl of tel. 06-19826166.

Zeeuwse maand van de Verkeersveiligheid

De Doortrapdag maakt onderdeel uit van de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. Actieve senioren blijven steeds langer fietsen. Dit is goed nieuws, want actief, gezond en mobiel blijven, is belangrijk. Maar fietsen is niet zonder risico’s. Het aantal ongelukken met ervaren, oudere fietsers neemt toe, terwijl veel van deze fietsers zich niet aangesproken voelen door berichten over veilig fietsen en geen gebruik maken van de voor deze doelgroep bestaande activiteiten. Het programma Doortrappen richt zich op deze groep fietsers en wil hen bewustmaken van het belang van lang en gezond fietsen. Zo blijven zij zekerder en met plezier op de fiets zitten én blijven ze langer sociaal actief. Ga voor meer informatie over het programma Doortrappen naar www.doortrappen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio