14.3 C
De Bilt

Tijdens E-waste Race zamelen leerlingen van OBS De Rieburch elektronisch afval in

De Zeeuwse gemeenten organiseren, in samenwerking met de Zeeuwse reinigingsdienst (ZRD,) de ‘E-waste Race 2023’. Kinderen van tien basisscholen uit de regio De Bevelanden en Tholen zamelen vanaf 27 maart tot en met 20 april zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten in. Of ze laten deze repareren bij een lokaal Repair Café, zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Wethouder van Leeuwen gaf vandaag (22 maart) het startsein voor de E-waste Race op OBS De Rieburch in Sint-Maartensdijk.

Inwoners die in de buurt van de school wonen, kunnen tussen 27 maart en 20 april gemakkelijk en gratis het elektronisch afval thuis laten ophalen door het aan te melden via www.ewasterace.nl. Elektronisch afval is bijvoorbeeld een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje, oude of kapotte kabels en adapters. Kunnen de batterijen uit de apparaten gehaald worden? Haal deze dan voor het inleveren uit de apparaten. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste.

Prijs E-waste Race

Het inleveren van klein elektronisch afval zorgt ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

Als dank voor het aanbieden van elektronisch afval, ontvangen inwoners kortingscodes voor duurzame producten. De kinderen krijgen voor de ingezamelde e-waste punten. De school met de meeste punten wint een prijscheque van 500 euro. 

Deelnemende scholen

De tien scholen die in De Bevelanden en Tholen meedoen zijn OBS De Rieburch uit Sint-Maartensdijk, De Wingerd uit Goes, De Schakel uit Oudelande, IKC Voorhoute uit Kruiningen, De Schuttevaer uit Hansweert, Juliana van Stolbergschool uit Kapelle, Openbare Basisschool De Vliete uit Wissenkerke, Het Stelleplankier uit Colijnsplaat, de Poeljeugd uit Goes en Regenboog uit Nieuwdorp.

Samenwerking

De E-waste Race is een initiatief van het O.L.A.Z. (een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering) in samenwerking met de ZRD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio