17.7 C
De Bilt

Eerste bon voor laptopregeling groep 8-leerlingen uitgereikt

Op maandag 13 mei 2024 reikte wethouder Jacqueline van Burg op basisschool ‘t Kofschip in Zierikzee de eerste bon uit voor een laptop (zie foto). Een laptop is belangrijk voor kinderen die naar de middelbare school gaan. Maar een laptop is ook duur. De gemeente Schouwen-Duiveland geeft daarom gezinnen een steuntje in de rug.

Bon voor kopen laptop

De gemeenteraad heeft besloten dat leerlingen op Schouwen-Duiveland die in groep 8 of in het laatste jaar van het speciaal onderwijs zitten, één keer een bon krijgen om een laptop te kopen. Met deze bon kunnen zij een laptop, een muis, een hoes en basissoftware kopen. De bon is te verkrijgen via de school.

Steuntje in de rug

De inflatie heeft impact op ieders portemonnee, van dagelijkse boodschappen tot brandstof, energie, kleding en meer. De gemeente weet dat veel mensen moeite hebben om rond te komen. Daarom heeft Schouwen-Duiveland verschillende regelingen om haar inwoners te ondersteunen. Met de campagne ‘Steuntje in de Rug’ informeren we onze inwoners hierover. De laptopregeling is hiervan een onderdeel.

Wethouder Jacqueline van Burg: “Steuntje in de Rug er is voor inwoners die het financieel lastig hebben, of u nou een laag of hoog inkomen hebt. Deze laptopregeling valt hier ook onder. Kijk dus gerust eens rond op www.schouwen-duiveland.nl/steuntjeinderug. Wie weet vindt ook u een regeling waarvan u gebruik kunt maken!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio